" De kampioenen van De Dijk! "

JOHN EN MAARTEN WINNAARS BIJ DE SCHERPSCHUTTERS EN LAURA EN MEREL EERSTE BIJ DE PRETWERPERS 

Iedere maand organiseren wij een koppel tac-tics toernooi. De laatste van 2017 vond plaats op vrijdagavond 29 december. Ook bij de laatste editie konden we het deelnemersveld verdelen in twee categorieën, te weten de scherpschutters en de pretwerpers. Bij de scherpschutters wisten John van Lokven en Maarten Smit na een spectaculaire finale tegen Mark en Patricia als winnaar uit de strijd te komen. Bij de pretwerpers was de finale eveneens bijzonder spannend. De nichtjes Laura en Merel van Zuuren wisten uiteindelijk ten koste van het koppel Erwin en Rob het goud te pakken. Doordat beide dames nog maar 16 jaar oud zijn hebben we het bierpakket als eerste prijs op het allerlaatste moment snel vervangen voor een alcoholvrij alternatief :-) 

DSC_0045.jpg

Lees meer »

Patrick Lips en Marco Masson organiseren regelmatig voor Roparun team ABM een Allround dartstoernooi. En tussen kerst en oud en nieuw was het alweer tijd voor de tweede editie van dit seizoen. Raymond v.d. Hoeven wist het toernooi als Allround kampioen af te sluiten.
Kees Schipper werd tweede en Mitchell Krijger eiste de derde plaats voor zich op. Jos Solleveld mocht met de kampioenen op de foto omdat hij 1 van de afzonderlijke disciplines wist te winnen. De penningmeester van Roparun team ABM mag dankzij dit toernooi het fraaie bedrag van 230,00 euro bijschrijven voor het goede doel!

DSC_00071-1.jpg

Lees meer »

Maar liefst 32 deelnemers mochten we inschrijven voor het kerstklaverjastoernooi 2017. Na de derde en tevens laatste ronde bleek dat Peter van Pelt met 5712 punten de eindoverwinning wist te pakken. Dankzij de gezellige inbreng van alle deelnemers kunnen we wederom terugkijken op een zeer geslaagde editie. En zeker niet onbelangrijk, naast alle gezelligheid leverde deze avond ook nog eens 320,00 Euro op voor Roparunteam ABM.

 

Schermafbeelding2018-01-03om211755.jpg

DSC_1106-4.jpg

DSC_1107.jpg

 

Lees meer »

Maarliefst 25 koppels streden 8 december jl. om de toernooiwinst bij de decembereditie van het ABM koppel sjoeltoernooi. Henk en Henk wisten in de finale John en Patrick te verslaan en mogen zich daarom een maand lang de sjoelkampioenen van Oud-Beijerland noemen. Op vrijdagavond 12 januari a.s. krijgen beide heren de kans om deze prestigieuze titel te prolongeren.
 DSC_00152.jpg

Lees meer »

De pijltjesclub is een clubje vrienden dat al jaren met elkaar optrekt en met enige regelmaat leuke activiteiten organiseert. Op 24 november 2017 stond er een gezellig sjoel en dartstoernooi bij Dorpslokaal De Dijk op het programma. Naast de leden van de pijltjesclub waren er ook vrienden en vriendinnen van buiten de pijltjesclub uitgenodigd. Het was een heel gezellige avond waarbij Willem van Zuuren het onderdeel sjoelen wist te winnen en Maarten Smit de eerste prijs bij het onderdeel tac-tics darten wist te veroveren.

DSC_1104-1.jpg

Lees meer »

Vrijdagavond 8 september jl. stond er een koppel tac-tics toernooi op het programma bij Dorpslokaal De Dijk. De eerste plaats bij de pretwerpers was deze keer voor het koppel Louis en Michiel en bij de scherpschutters wisten Mark en Patricia al hun partijen te winnen. 

Als extra toetje namen de kampioenen bij de pretwerpers het in de “overall final” manmoedig op tegen de kampioenen bij de scherpschutters. Maar ondanks de bijkans aandoenlijke inspanningen van de pretwerpers wisten de scherpschutters uiteindelijk ook deze finale in hun voordeel te beslissen.

 

DSC_0088.jpg

Lees meer »

JOS SOLLEVELD WINNAAR 501 ZOMERRANKING 2017
Traditie getrouw huldigen wij na afloop van de zomerranking de nummers 1.2 en 3 tijdens een speciale slotavond. Helaas kon de nummer 1 Jos Solleveld niet aanwezig zijn om de bijbehorende bokaal in ontvangst te nemen. Glenn Krijger die de vorige editie wist te winnen maar toen ook niet op de slotavond aanwezig kon zijn om zijn prijs officieel in ontvangst te nemen nam deze keer uit naam van Jos de 1e prijs in ontvangst. Jeffrey Krijger die deze editie lang aan de leiding ging moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats en Jordy Kaptein mocht de 3e prijs in ontvangst nemen. Maar Ook Jordy kon helaas niet van de partij zijn voor de huldiging. Zijn vriendin Käy Vos was gelukkig bereid om de bijbehorende bokaal in ontvangst te nemen. Als eerbetoon richting Jos hebben we besloten om een archieffoto bij dit artikel te plaatsen

Tijdens de slotavond organiseren we altijd een 501 invitatietoernooi waarbij de deelnemers op basis van hun gemiddelde score in de zomerranking verdeeld worden over 4 categorieën. Ook doen we ieder jaar als ludiek toetje een blind date koppel tac-tics afvalrace. 

Hieronder de prijswinnaars van de slotavond:

Categorie A - Glenn Krijger
Categorie B - Marco Masson
Categorie C - Jan Hokke
Categorie D - Stephan Kaat

Blind date koppel tac-tics afvalrace - 
Mark Elderson en Ger Boekee

We kunnen wederom terugkijken op een zeer geslaagde 501 zomerranking. We wensen alle deelnemers een succesvol dartseizoen toe en we hopen jullie volgend jaar wederom te mogen begroeten bij de 501 zomerranking van 2018!

DSC_0096.jpg

 

Lees meer »

BIJ DE KRIJGERS ZIT HET MIKKEN IN DE GENEN
Tijdens de 501 zomerranking 2017 hebben meerdere malen 1 of 2 Krijgers de finale weten te halen en nadat we in ronde 11 wederom twee Krijgers in de finale hadden staan, ben ik eerst maar eens gaan speuren naar de betekenis van het woord krijger en al snel kwam ik de volgende omschrijving tegen.

“Een krijger is een strijder van een stam of volk. Ook kan het gaan om een bekwame beoefenaar van een specifieke krijgskunst. Het hoeft hierbij niet per se te gaan om een primitief volk, zoals sommige bronnen stellen.”

Hoewel ik nu al zeker weet dat de meeste vrienden van de Krijgers de laatste zin in twijfel zullen trekken, denk ik dat de omschrijving toch wel aardig in de buurt komt. Zeker wanneer we ervan uitgaan dat de Krijgers de krijgskunst hebben vervangen voor de dartssport.

In de afgelopen jaren hebben wij bij Dorpslokaal De Dijk diverse Krijgers leren kennen. En van zowel Jeffrey, Glenn, Mitchell, Germain en Dimitri Krijger hebben wij hun dartstalent mogen aanschouwen. En het blijft toch wel heel bijzonder dat alle genoemde Krijgers meer dan een behoorlijk pijltje kunnen gooien. 

Een dieper onderzoek naar de geschiedenis van de familie Krijger leert ons dat één van de verre voorvaderen van de heren Krijger een bovengemiddelde krijger was die buitengewoon goed met een speer en/of pijl en boog overweg kon. Zijn staat van dienst was zelfs zo indrukwekkend waardoor hij bij wijze van een eervolle geste van de toenmalige stadhouder zijn achternaam in “Krijger” mocht veranderen. Gelukkig heeft de familie Krijger door de jaren heen de speren en pijlen vervangen voor dartspijlen, maar aan de precisie waarmee de nazaten van de beroemde Krijger kunnen richten is door de tijd heen weinig of niets veranderd.

Door dit boeiende verhaal te vermelden zou ik bijna vergeten om de winnaar van ronde 11 bekend te maken. Maar bij deze kan ik mededelen dat Mitchell Krijger zijn neef Jeffrey met 3-1 de baas was in de grande finale.

DSC_03471.jpg

Lees meer »

PATRICK LIPS BLIJKT ANGSTGEGNER VOOR GLENN KRIJGER
Dit is het derde jaar op rij waarin wij tijdens de zomerstop van de HWDO een 501 zomerranking organiseren. En een blik in de dossiers van de huidige en eerdere edities leert ons dat het afgelopen donderdag tevens voor de derde keer was dat Patrick Lips en Glenn Krijger elkaar op het einde van de avond in de finale tegenkwamen. 

De eerste keer was op woensdagavond 22 juli 2015, de tweede keer op donderdagavond 4 augustus 2016 en de laatste keer was dus afgelopen donderdagavond 17 augustus 2017. En alle 3 de keren wist Patrick Lips de dagprijs te pakken. Vandaar dat we wel mogen stellen dat Patrick door de jaren heen een ware angstgegner voor Glenn is geworden. Om de frustratie voor Glenn enigzins te verzachten, en waarschijnlijk ook om de reden dat Vanessa Lips liever heeft dat Patrick met een fles wijn naar huis komt dan met een bierpakket, besloot Patrick net voor het nemen van de kampioensfoto om zijn gewonnen prijs te ruilen met zijn vriend Glenn 

DSC_03422.jpg

Lees meer »

We hadden ook deze keer de deelnemers vooraf verdeeld in twee groepen te weten “DE SCHERPSCHUTTERS” en “DE PRETWERPERS”. Hiermee proberen wij zo goed en zo kwaad als dat kan de deelnemers in te delen in een poule die het beste bij hun spelniveau past. Aan het einde van de avond konden we dankzij dit toernooisysteem 4 koppels huldigen en uitnodigen om te poseren voor de kampioenenfoto. 

Categorie-A De Scherpschutters: Ger en Jeffrey
Categorie-B De Scherpschutters: Arne en Marco

Categorie-A De pretwerpers: Marcel en Wilco
Categorie-B De pretwerpers: Anne en Mieke

DSC_0342.jpg

Lees meer »

CRELIS “THE BEST OF THE TOP” PATRICK “THE BEST OF THE REST”
Voor ronde 9 mochten we het maximale aantal van 24 deelnemers inschrijven. En in tegenstelling tot eerdere edities lieten we deze keer na de poulewedstrijden niet alleen de bovenste 2 van iedere poule strijden om de dagzege maar ook de nummers 3 en 4 mochten deze keer om een eretitel strijden. Crelis Groeneweg wist in de grote finale Jos Solleveld te verslaan en was daardoor “The best of the top” en Patrick Lips won in de kleine finale van Ronald van Ruiven en mocht zich daarom als eerste in de zomerrankinggeschiedenis van Dorpslokaal De Dijk “The best of the rest” noemen. Maar ook Glenn Krijger, die in de halve finale van Jos Solleveld verloor, maakte met zijn 170 finish grote indruk op zijn dartsrivalen. Kortom, het was wederom een memorabele dartsavond.

DSC_0340.jpg

Lees meer »

“KLASBAK” WINNAAR RONDE 8
In de spannende finale waarin Gertjan Resoort na een 2-0 achterstand nog knap terug wist te komen tot 2-2 was het uiteindelijk toch Arjan Brussaard die de winst wist te pakken. Het zou niet meer dan normaal zijn wanneer ik hier uitgebreid de loftrompet zou steken over deze en eerdere prestaties van “Brussie” maar ik wil mijn kruit toch nog even sparen want ik heb nu zomaar een donkerbruin vermoeden dat ik tijdens deze zomerranking nog vaker iets over Arjan zal moet schrijven. Laat ik het daarom deze keer maar bij één kwaliteitsaanduiding houden “KLASBAK”!

DSC_0343.jpg

 

 

 

 
Lees meer »